Sterilizarea instrumentelor

Etapele sterilizării instrumentelor de manichiură și pedichiură

Un salon care pune preț pe igienă pune, de fapt, preț pe sănătatea angajaților și pe cea a clienților. Dar, pentru a avea întotdeauna cele mai bune rezultate, angajații trebuie să țină cont de pașii pentru a avea întotdeauna ustensile de lucru perfect dezinfectate. 

Spală instrumentele de manichiură

Imediat ce ai finalizat de utilizat ustensilele, acestea trebuie spălate pentru a îndepărta murdăria vizibilă, uleiurile. Se va folosi apă și săpun din abundență, iar dacă situația o impune se poate folosi o periuță pentru a curăța și la îmbinări. 

Dezinfectează ustensilele de manichiură

După ce te-ai asigurat că acestea sunt bine spălate, scufundă-le în soluție dezinfectantă pentru instrumentar, exact ca în cazul ustensilelor medicale. Prin această procedură vei putea îndepărta aproape în totalitate patogenii periculoși pentru sănătate. 

Sterilizează instrumentele

Indiferent că utilizezi un autoclav pentru sterilizare la salon, un sterilizator pupinel sau o lampă UV, fiecare dintre acestea are rolul de a distruge în totalitate microorganisemle ce pot pune sănătatea în pericol.

Depozitează corect

Fiecare set de instrumente proaspăt dezinfectat se va introduce într-o pungă specială, care se va sigila, pe care se va trece data sterilizării. Pungile se vor desigila numai în fața clienților.